7 μύθοι για το ημιμόνιμο μακιγιαζ

7 μύθοι για το ημιμόνιμο μακιγιαζ

Μύθος 1ος: Είναι απλησίαστο το ημιμόνιμο μακιγιάζ από πλευράς κόστους.

Όχι, είναι η απάντησή. Πρόκειται γι’ ένα κόστος που ανταποκρίνεται στο βαλάντιο κάθε ανθρώπου. Άλλωστε, θα κάνετε απόσβεση χρημάτων αλλά και χρόνου ειδικά αν βάφεστε καθημερινά. Επιπλέον, μπορεί κάποιος να κάνει ολοκληρωμένο ημιμόνιμο μακιγιάζ σε μια συνεδρία ή και τμηματικά στα χείλη, στα φρύδια ή στα μάτια με αποτέλεσμα να κάνει τον οικονομικό προγραμματισμό του. Το κόστος είναι τόσο φιλικό που αξίζει να εστιάσετε στην ποιότητα και όχι σε ύποπτες και αμφίβολες προσφορές.

Μύθος 2ος: Η εφαρμογή πονάει!

Όχι είναι η απάντησή! Η εφαρμογή του ημιμόνιμου μακιγιάζ είναι απολύτως ανεκτή και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν πονάει καθόλου! Στις πολύ ευαίσθητες επιδερμίδες γίνεται -κατά τη διάρκεια της συνεδρίας -επαναληπτική εφαρμογή τοπικού αναισθητικού.

Μύθος 3ος: Μπορώ να πάω μετά τη συνεδρία στη δουλειά μου και στις καθημερινές μου υποχρεώσεις; Έχω ακούσει πως θα πρηστώ… και πρέπει να κάτσω στο σπίτι.

Αποτελεί μύθο το γεγονός πως μετά τη συνεδρία θα πρέπει να αποσυρθείτε από τον κόσμο για να αναρρώσετε. Με την προϋπόθεση πως τηρούνται όλες οι συνθήκες υγιεινής και τα μηχανήματα, μπορείτε να συνεχίσετε κανονικά τις δραστηριότητές σας. Ακολουθώντας τις οδηγίες φροντίδας ακόμη κι ένα ελαφρύ οίδημα (κάτι σπάνιο) υποχωρεί μετά από λίγες ώρες.

Μύθος 4ος: Είναι μόνιμο το αποτέλεσμα και κρατάει για πάντα…

Το αποτέλεσμα του ημιμόνιμου μακιγιάζ κρατάει από 1 έως 3 χρόνια άρα δεν είναι μόνιμο! Η διάρκειά του εξαρτάται από την ποιότητά του δέρματός σας καθώς και από την ποιότητα των χρωστικών και της δουλειάς της/του PMU Artist. Το ημιμόνιμο μακιγιάζ, εφαρμόζεται πολύ επιδερμικά χωρίς να τραυματίζει το δέρμα, και γι’ αυτό είναι αδύνατο να μείνει το χρώμα για όλη μας τη ζωή ( δεν είναι tattoo). Μ’ αυτόν τον τρόπο αποκλείεται να δημιουργηθεί οποιαδήποτε βλάβη στο δέρμα και το χρώμα του τελικού αποτελέσματος μετά το πέρας των 2 συνεδριών θα φαίνεται πιο ζωντανό και φυσικό.

Μύθος 5ος: Το αποτέλεσμα είναι ψεύτικο και παλιομοδίτικο

Όχι είναι η απάντησή. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλά μοντέλα και γυναίκες της showbiz κάνουν φωτογραφήσεις- δήθεν- χωρίς καθόλου μακιγιάζ. Τόσο το σχήμα που θα αποφασίσετε με την ειδικό όσο και οι τεχνικές βασίζονται σε νέες τεχνολογίες και πρακτικές που σέβονται τη συμμετρία του προσώπου σας, την ηλικία και τον τρόπο ζωής σας. Ο κανόνας δε αυτός ισχύει είτε προβείτε σε ημιμόνιμο μακιγιάζ στα χείλη ή στα μάτια και τα φρύδια.

Μύθος 6ος: Το καλοκαίρι απαγορεύεται να κάνω ημιμόονιμο μακιγιάζ

Αυτό κι αν δεν είναι αλήθεια. Μπορείτε αφού λάβετε το «πράσινο φως» από την αξιολόγηση του ιατρικού σας ιστορικού -που επιτρέπει να προβείτε σε εφαρμογές ημιμόνιμου μακιγιάζ -να κάνετε κανονικά τις συνεδρίες σας όλο το χρόνο. Πάντα, βέβαια, θα πρέπει να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες που θα σάς δοθούν.

Σαφώς, η προστασία από τον ήλιο είναι πολύ σημαντική (ούτως ή αλλιώς) αλλά με λίγο προσοχή κι’ ένα καλό αντηλιακό με δείκτη προστασίας +50 θα είστε 100% καλυμμένες/οι.

Μύθος 7ος : Το ημιμόνιμο μακιγιάζ στα φρύδια θα αποδυναμώσει τις δικές μου τρίχες, στην εν λόγω περιοχή.

Κακώς έχετε την άποψη αυτή. Πριν την εφαρμογή δεν ξυρίζουμε ποτέ την περιοχή του φρυδιού. Απώτερος στόχος είναι να αναδείξουμε το ήδη υπάρχον φρύδι με τον πιο φυσικό τρόπο. Μάλιστα, η περιοχή λόγω της τεχνικής αρματώνεται με αποτέλεσμα να παρατηρήσουμε ενίσχυση της φυσικής μας τρίχας και σταδιακή αύξηση της τριχοφυΐας.

Εταιρία που χρησιμοποιώ στο ημιμονιμο μακιγιάζ είναι η nouveaucontour. https://www.nouveaucontour.com/